Monday, January 14, 2019

Suami Semakin Stabil Selepas Keluar Hospital - Amyza Rasa Lega

bandar99
Keadaan suami kepada pelakon Amyza Aznan iaitu Khairil Izhar Mohd Nazir yang kena serangan jantung itu sekarang semakin stabil selepas dibenarkan keluar dari hospital ahad lalu.





Amyza yang meluahkan rasa lega itu bagaimanapun memberitahu keadaan suaminya masih perlu dipantau terutama membabitkan jadual makan ubat dan menjaga pemakanannya.

"Selepas menjalani rawatan, doktor mengesyaki jantung Khairil tersumbat. Dia juga menghidap darah tinggi. Selain itu doktor turut mengeluarkan sejumlah air dari dalam paru-parunya.

"Sepatutnya Khairil perlu menjalani rawatan angioplasti, tetapi saya berasakan ada baiknya rawatan itu dilakukan kemudian andai situasi semakin teruk.

"Setakat ini keadaan Khairil masih stabil dan saya memantaunya dengan memastikan beliau makan ubat diberikan doktor," katanya.

Klik untuk gambar besar


Jelas Amyza lagi, beliau akui apabila pihak hospital beritahu suaminya tiba bersendirian untuk mendapat rawatan ia yakni detik paling mencemaskan.

Bukan itu saja sepanjang tempoh Khairil ditahan di wad, ia yakni dugaan paling besar dalam hidupnya. Tambahan pula tegas Amyza sepanjang 13 tahun mereka berkahwin beliau banyak bergantung dengan suaminya.

"Dugaan tiba tanpa diduga. Bayangkan selama seminggu Khairil mendapat rawatan di hospital, saya perlu melangsaikan penggambaran di dua lokasi drama iaitu 'Monalisa' dan sitcom 'Mamu Mami Gosip'.

"Anak pula tidak ada orang yang jaga kerana saya tiada pembantu rumah. Sejak menimang cahaya mata pertama, kami bersama-sama menjaga dan membesarkan anak.



"Allah SWT itu Maha Adil. Berdepan dengan dugaan tetapi Dia permudahkan segala urusan saya. Pada waktu sama ibu saya yang kurang sihat mampu tiba ke rumah menjaga cucunya," ujarnya.

Jelas Amyza lagi, ibunya gres saja menjalani pembedahan di kepala kerana penyakit darah tinggi. Bagaimanapun, kekuatan dan semangat ibunya turut menjadikannya kuat.

"Orang nampak mudah, tetapi bahu-membahu kekuatan kena tiba daripada kita sendiri. Kalau saya tak bisa menghadapinya, bayangkan keadaan suami di hospital.

"Celik mata, saya kena uruskan anak. Kemudian ke lokasi penggambaran dan pergi ke hospital menguruskan suami pula.

"Selain keluarga, kawan-kawan dan doa peminat menerusi Instagram menjadi sumber kekuatan saya. Saya juga lega kerana setiap hari melawat suami di hospital, beliau semakin sihat dan menyambut kedatangan saya dengan senyuman," tuturnya.

Menurut Amyza lagi, walaupun Khairil sudah nampak sihat, pergerakannya agak perlahan.

"Saya ikut saja apa yang doktor suruh buat sementara menunggu jadual untuk investigasi seterusnya," jelasnya.

Kata Amyza lagi, beliau memang 'terasa' apabila suaminya terpaksa dirawat di hospital kerana selama 13 tahun beliau memang bergantung penuh pada Khairil.

"Segala urusan dilakukan suami termasuklah membayar segala bil, sehinggakan kad ATM saya, suami yang pegang kerana sepanjang kami berkahwin memang urusan rumah tangga beliau banyak membantu," katanya.


www.myartis.com / Sumber: Harian Metro


         ________________________

 Keadaan suami kepada pelakon Amyza Aznan iaitu Khairil Izhar Mohd Nazir yang kena seranga SUAMI SEMAKIN STABIL SELEPAS KELUAR HOSPITAL - AMYZA RASA LEGA

Sunday, January 13, 2019

Akui Farid Tak Pernah Kasarinya - Diana Akan Sokong & Usaha

99 bandar
Pelakon Datin Diana Danielle, 26, menerusi kemaskini terbaru di laman Instagram semalam jadinya menunjukkan kenyataan dari pihak dirinya kepada semua yang prihatin dengan nasib yang menimpa keluarganya kini.





Selepas bertindak mendiamkan diri berhubung kes melibatkan suaminya, pengarah dan pemain film Datuk Farid Kamil, Diana menerusi kenyataan singkat berkata, beliau memerlukan masa untuk memproses keadaan yang sedang berlaku sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan.

"Dalam menjelaskan informasi yang timbul membabitkan kami sekeluarga, saya memerlukan sedikit masa sebelum menciptakan sebarang kenyataan rasmi berhubung hal ini.

"Pertama sekali, terima kasih saya ucapkan kepada semua pihak yang menunjukkan sokongan tanpa henti kepada saya dan suami," kata Diana dalam catatan itu.

Klik untuk gambar besar


Menerusi kenyataan itu juga, Diana menegaskan Farid tidak pernah sesekali mengasari dirinya. Malah katanya, beliau tetap akan bangun teguh disamping suaminya itu selain akan berusaha memperbaiki apa dibutuhkan selain memperkukuhkan yang sedia ada.

"Kedua, suami saya tidak pernah walaupun sekali mengasari. Saya akan menyokongnya dan kami akan berusaha memperbaiki apa yang perlu dan menguatkan lagi ikatan sedia ada.

"Pada dikala ini, saya menentukan tidak memberi sebarang kenyataan untuk tidak mengeruhkan lagi kemelut sedia ada," jelasnya lagi.



Pada Khamis lalu, Farid didakwa mengamuk dan menyerang seorang anggota polis selain dua orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara, Petaling Jaya.

Ujian saringan air kencing juga mendapati Farid positif dadah jenis ganja. Farid sekarang sedang ditahan reman bagi membantu siasatan sehingga Isnin ini.

Farid ditahan dan disiasat mengikut Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis serta Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana perlakuan yang menjadikan kecederaan.

Selain itu, Farid juga direman atas Seksyen 90 Akta Polis, Seksyen 15(1) (a) Akta Dadah Berbahaya 1952 dan Seksyen 353 Kanun Keseksaan.




www.myartis.com / Sumber: Berita Harian, mStar & Diana Danielle IG


nbsp;       ________________________

 menerusi kemaskini terbaru di laman Instagram semalam jadinya menunjukkan kenyataan dari  AKUI FARID TAK PERNAH KASARINYA - DIANA AKAN SOKONG & USAHA

Saturday, January 12, 2019

Bila Mtv Boy Iman '#Malasnaklayan' Terima Banyak 'Dislike'

bandar ceme online
"Pastikan anda mengviralkannya kerana memang lagu ini dibentuk utk viral. Dan utk pastikan aku ialah 'king of viral' setanding dgn lagu2 nyanyian Dato' Vida, Dato' Aliff syukri & Sajat," kata Dato' Dr Boy Iman yang turut tidak ketinggalan mencuba nasib dalam menghasilkan single terkininya, #MalasNakLayan.





Untuk makluman, video klip official #MalasNakLayan telah dimuatnaik ke Youtube semalam tetapi lagu tersebut telah mendapatkan banyak dislike berbanding likes ibarat mana lagu 'Abang Nak Tegur' nyanyian Aliff Syukri dengan Sajat.

Dalam kenyataan di laman Instagramnya, Boy Iman berharap lagunya itu menerima lebih dari Dato' Seri Vida (I Am Me) dan Aliff Syukri (Abang Nak Tegur).

"Kalau sanggup lbh dr diaorg lg manis kerana lirik, lagu, cara tarian, storyline video klip, lakonan, baju yg dipakai, prop yg digunakan dan sebagainya ialah ibarat yg selalu korang cakap, baca di media sosial.

"Memang sengaja aku buat apa yg korang suka, korang benci, korang baca, korang nak tgk dan semua pasal koranglah demi utk korang sama2 pastikan ianya 'viral'.

Klik untuk gambar besar


"Ia jugak merupakan 'cerminan' korang. Dijamin akan viral! Kalau x viral, bukan 'jutawan viral' nama dia. DBI in da house yo.. Alhamdulilah atas 'perjalanan' ini,' kata Boy Iman.

Dalam masa sama, Boy Iman turut berkata yang beliau tidak dongeng kalau ada yang nak kecam kerana tajuk lagu itu pun #MalasnakLayan.

"Oh Yeah baby! Ni nak bagitau erat kawan2, netizen2, supporter2 dan haters2 yg dirindui & dipuja.. Yg x sabar2 nak tgk, nak kecam, nak tembak, nak share, nak jdkan 'content' utk media sosial, nak hencap, nak puji, nak layan dan nak mcm2 lg la.. ikut suka la korang nak buat apa pun alasannya tajuk lagu ni pun #malasnaklayan

Jika Dato' Seri Vida, Aliff Syukri dan Sajat berjaya mencipta fenomena tersendiri dalam industri hiburan, kali ini Boy Iman atau nama bersama-sama Dato' Dr Norul Iman A Rahman pula ingin lagunya turut menjadi viral.








www.myartis.com / Sumber: Boy Iman IG


         ________________________

Pastikan anda mengviralkannya kerana memang lagu ini dibentuk utk viral BILA MTV BOY IMAN '#MALASNAKLAYAN' TERIMA BANYAK 'DISLIKE'

Friday, January 11, 2019

Simpan Dalam Hati, Luah Takut Salah Anggap - Elfira Loy

99bandar
Berasa bertuah kerana mempunyai keluarga yang akan mendengar segala masalahnya, pelakon dan usahawan Elfira Loy, 24, beropini sesetengah selebriti mungkin mengalami duduk kasus kemurungan atau tekanan disebabkan tidak ada daerah untuk meluahkan perasaan.





"Saya bertuah ada keluarga yang memahami. Setiap kali saya nak marah, saya sanggup luah dan berbincang dengan mereka kemudian selesai.

"Tapi bagi sesetengah selebriti, kemurungan ini mungkin alasannya ialah simpan dalam hati, jika luah bersahabat orang takut salah anggap, tak boleh terima seseorang idola itu buat salah.

"Bila hingga satu tahap, beliau nak lepaskan dan tunjuk pada semua duduk kasus yang sudah usang disimpan seorang," katanya dikala diminta mengulas mengenai duduk kasus tekanan dan kemurungan yang berlaku di kalangan selebriti.

Klik untuk gambar besar


Kata pelakon drama 'Kerana Syurga Bukan Percuma' ini, beliau pernah melalui keadaan tekanan namun beliau tahu bagaimana untuk mengawal perasaan tersebut.

"Tipulah jika saya tak pernah berasa perasaan itu tapi Alhamdulillah saya tahu macam mana nak kawal. Benda ini kembali pada lumrah hidup.

"Bila kita sedih, kita kembali mengingati dan berdoa pada Allah bukan orang lain. Bagi saya, dengan cara itu saya lebih rasa hening dan baik," ujar pemilik nama penuh Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri.

Dalam pada itu, Elfira juga berkongsi mengenai imbas di media umum yang sewajarnya diikuti masyarakat.



Baginya, setiap orang mempunyai hak untuk berkongsi apa sahaja namun ia akan mencerminkan diri kita sendiri.

"Itu ialah hak kita tapi jika kongsi kasus yang negatif, sudah tentu sebar benda yang tak elok. Kalau memuat naik sesuatu positif, jadilah benda itu baik.

"Jadi saya rasa, platform media umum ini ialah benda yang relect pada diri. Kalau kita selalu dongeng benda naik, maknanya baik lah.

"Begitu juga sebaliknya. Ini ialah salah satu cara untuk kita menggambarkan diri sendiri melalui laman sosial," tuturnya.




www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

 Berasa bertuah kerana mempunyai keluarga yang akan mendengar segala masalahnya SIMPAN DALAM HATI, LUAH TAKUT SALAH ANGGAP - ELFIRA LOY

Thursday, January 10, 2019

Farid Kamil: Pistol Mainan (Props) - Tiada Dalam Senarai Hutang Ah Long

id pro
"Pistol itu pistol mainan. Ia 'props' yang dipakai untuk penggambaran itu. Apa motif Shuhaimi memberi kenyataan yang mengelirukan orang ramai?," kata Fadzil Zahari yang terkilan dengan dakwaan seorang pengarah mengenai abangnya, Datuk Farid Kamil membawa pistol ke lokasi penggambaran.





Selain itu, Fadzil turut mempersoalkan tindakan pengarah tersebut yang secara tiba-tiba memberi kenyataan yang boleh mengundang kekeliruan dan fitnah di mata orang ramai.

Kata Fadzil lagi, sebagai pengarah, tak akan ia sendiri tidak menyedari kehilangan props di set penggambaran.

"Dia sebagai pengarah di situ, takkan tidak tahu 'props' penggambaran hilang? Itu sahaja yang boleh saya komen setakat ini," ujarnya.

Menerusi akhbar tersebut Shuhaimi Lua mendedahkan selain menampar pelakon Ridzuan Hashim, Farid turut membawa sepucuk pistol ke lokasi penggambaran drama arahannya, Uniknya Cinta.

Klik untuk gambar besar


Shuhaimi mendakwa dia ternampak pistol dipinggang bintang film tersebut tetapi tidak niscaya keaslian senjata api itu.

Dakwa Shuhaimi lagi, pelakon 'Lagenda Budak Setan' itu turut menengking seorang jurukamera tanpa sebab.

"Dia bukan pelakon dalam drama saya tapi mungkin dia tiba kerana lokasi penggambaran itu milik Sofi Jikan, sahabatnya," tuturnya.

Sementara itu, Presiden Seniman, Zed Zaidi mengesahkan Farid tidak termasuk dalam senarai 300 artis hutang Ah Long.



"Senarai itu diperoleh selepas Seniman mendapatkan laporan bertulis daripada artis terlibat yang mahu kita membantu mereka.

"Semakan mendapati Farid Kamil bukan salah seorang daripada mereka. Saya bagaimanapun dihentikan mendedahkan nama-nama artis terlibat atas faktor keselamatan mereka," jelasnya.

Pihak polis mempercayai kesan sampingan dadah jenis ganja yang diambil oleh Farid merupakan punca utama bintang film itu mengamuk.

Malah, ada sumber menyampaikan mereka yang berada di bawah efek dadah tidak sanggup mengawal emosi dikala khayal lebih-lebih lagi dikala mereka berada dalam keadaan tertekan.



"Orang yang normal tidak akan berlaku ganas dengan menampar polis dan menendang orang awam. Orang yang di bawah efek dadah boleh melaksanakan apa sahaja perbuatan jenayah," ujarnya.

Terdahulu, Farid dilaporkan hadir ke balai polis pada awalnya bagi menciptakan laporan berkaitan kemalangan jalan raya tetapi kemudiannya menyampaikan mesej aplikasi WhatsApp 300 artis hutang Ah Long.

Selepas itu, suami kepada Diana Danielle itu menampar anggota polis di kaunter aduan sehingga ada spekulasi menyampaikan Farid mengalami depresi kerana ia yaitu salah seorang daripada artis yang meminjam wang dengan Ah Long.

Apapun, kita nantikan sahaja hasil siasatan polis dan biar segala problem akan terjawab.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak & Kosmo


         ________________________

 Apa motif Shuhaimi memberi kenyataan yang mengelirukan orang ramai FARID KAMIL: PISTOL MAINAN (PROPS) - TIADA DALAM SENARAI HUTANG AH LONG

Anak-Anak Kena 'Influenza A' Sama Tampaknya - Almy Nadia Rasa Sedih

domino online
"Sakit ia Tuhan sahaja yang tahu. Gigil, sekejap demam, sekejap okay. Ya Allah dugaan betul ni. Hati ibu mana tak runtuh macam ini.





"Dugaan demi dugaan dari pagi hingga bawa ke malam aku asyik menangis sahaja ditambah pula bawah umur sakit," kata pelakon Almy Nadia yang terkejut apabila dua anak perempuannya iaitu Arianna dan Aurora disahkan faktual Influenza A selepas mereka mengalami demam semenjak beberapa hari lalu.

Almy menerusi Instagram miliknya mendedahkan ia juga turut mengalami penyakit sama namun tidak menyangka dua anak kesayangannya juga turut dijangkiti penyakit sama.

"Hari ini bawa bawah umur pergi hospital, nak dijadikan dongeng inilah penyakit yang aku hadapi sebelum ini tapi tak buat investigasi betul-betul. Apabila anak dah sakit terus bawa pergi hospital dan mereka faktual Influenza A.

Klik untuk gambar besar


"Sedih semua ada kerana punyalah jaga kesihatan, makan ubat macam-macam nak sihat tapi karenanya sakit juga dan melibatkan bawah umur alasannya yaitu berjangkit dengan Mama mereka," tulisnya.

Kata Almy, sebagai ibu ia murung melihat anak-anaknya terpaksa menanggung kesakitan namun menganggap ia sebagai dugaan daripada Allah.

Sementara itu, Almy berharap peminat tiba mendoakan kesihatan mereka terutama anak-anaknya segera sembuh kerana tidak mampu melihat mereka dalam kesakitan.

"Ibu mereka masih berpengaruh lagi walaupun tubuh sakit-sakit. Bila demam aku tiba pula, sakit tulang, sakit urat semua. Saya boleh rasa apa yang bawah umur rasa, jadi aku kena kuat. Minta doa dari semua ya," ujarnya.


















www.myartis.com / Sumber: mStar & Almy Nadia IG


         ________________________

Dugaan demi dugaan dari pagi hingga bawa ke malam aku asyik menangis sahaja ditambah pula ANAK-ANAK KENA 'INFLUENZA A' SAMA SEPERTINYA - ALMY NADIA RASA SEDIH

Wednesday, January 9, 2019

7 Foto: Adakan 'Bachelorette Party' - Yuna Rasa Teruja

bandar qiu
Selepas menerima kejutan 'Bridal Shower' dari rakan-rakannya sebelum ini, penyanyi antarbangsa Yuna telah mengadakan 'Bachelorette Party' pula sebelum bergelar isteri Adam Sinclair dalam kurun dua ahad sahaja lagi.





Seperti kebanyakan bakal raja sehari lain, Yuna juga tidak ketinggalan mengadakan parti bujang bersama teman-teman rapatnya.

Menerusi perkongsian di Instagram (IG), Yuna berkongsi rasa besar hati dan teruja sanggup meluangkan kurun bersama teman-teman yang pernah menjadi sahabat sebiliknya di universiti.

Klik untuk gambar besar


Yuna bersama enam lagi sahabatnya yang telah mengenali antara satu sama lain semenjak 13 tahun lalu, mengenakan pantsuits baldu berwarna peach.

Majlis tersebut yang diadakan di Saujana Golf & Country Club, Shah Alam itu nampak ringkas dan anggun tetapi meriah.

Apapun, biar urusan pasangan ini menuju hari senang mereka dipermudahkan.










www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

 penyanyi antarbangsa Yuna telah mengadakan  7 FOTO: ADAKAN 'BACHELORETTE PARTY' - YUNA RASA TERUJA